Herkullista luomua blogi

Kaksi porkkanaa ja pieni punajuuri

Mielestäni arkeen kuuluu pienet juhlahetket. Ne voivat olla niin pieniä etten edes huomaa hetkeä, ennen kuin se on jo ohi. Pienen juhlahetken vierailun voin kuitenkin huomata esimerkiksi tasaisemmasta ja syvemmästä hengityksestä, hartioiden laskeutumisesta alas korvista ja huulille hiipivästä hymystä. Pienen pienillä juhlahetkillä on taipumus tulla ja lähteä ihan kuin varkain, mutta silti jättää jälkeensä pitkään iloa tuottavia kokemuksia. Yhden tällaisen pienen juhlahetken sain kokea aurinkoisena syyspäivänä, kun yhdistin kaksi porkkanaa ja pienen punajuuren. Porkkanat ja punajuuri piiloutuivat herkullisen mausteiseen muffiniin, jonka ryppyotsaisuuden tasoittavan vaikutuksen kruunasin sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella. Arjen juhlahetki nousee ihan omalle tasolleen, kun pöytään katetaan reilut kupilliset hyvää ja laadukasta kahvia – luomuna, jos itse saan valita!

Kokeile itse!

resepti

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jos omistat muffinipellin, vuoraa sen koloset muffinivuoilla. Amerikan muffinivuoilla tulee luonnollisesti valtavia kakkusia ja tavallisilla hiukan maltillisempia. Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuri raastimen hienoimmalla terällä. Raastetta tulisi olla tiiviisti pakattuna 2,5 dl. Jätä raaste odottamaan taikinaan pääsyä.
  2. Sekoita tämän jälkeen kulhossa sokeri, öljy ja maito. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset: vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja muut mausteet. Sekoita kuivat aineet huolellisesti. Lisää sitten jauhoseos nesteseokseen. Sekoittele vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Ei tarvitse vaivata. Viimeistele taikina kääntelemällä sen joukkoon porkkana – punajuuriraaste.
  3. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Täytä vuoasta 2/3. Paista muffineita uunin keskitasolla 25 – 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Muffinit ovat kypsiä kun niiden keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä herkut hyvin ja tee sillä aikaa kuorrutus.
  4. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta siitä kuori. Ota noin puolet raasteesta sivuun koristelua varten.
  5. Mittaa kuorrutteen aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Jos haluat kellertävää kuorrutetta, lisää joukkoon kurkuma.
  6. Pursota tai levitä kuorrutetta jäähtyneille muffineille. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Keitä hyvät kahvit tai hauduta laadukasta teetä. Jos olosuhteet suovat, kata tarjottavat ulos. Ulkoilma saa kaiken maistumaan taivaalliselle! Ja silloin juhlahetki ei tule varkain. Sen tunnistaa jo matkalla kahvipöytään.

muffinsseja

Tunnistatko pienet juhlahetket arjessa? Jaa meille omasi!

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Kirjoittajasta Näytä kaikki tekstit

admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *