Herkullista luomua blogi

Lempeä biodynaaminen myslipuuro

Mysli, tuo tasapainoisen ruokavalion sveitsiläislähettiläs on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten aamiaispöydissä.  Kuitupitoinen mysli pitää nälän poissa pitkään ja vapauttaa hiilihydraatteja tasaisesti. Minusta se on ollut aina vähän erikoista lusikoitavaa: periaatteessa ihan hyvää maidon ja jugurtin kanssa mutta helposti vähän kuivakkaa sellaisenaan. Myslissä pitää olla kunnolla kaikenlaista kuivahedelmää, pähkinää ja marjaa jotta se maistuu omassa suussani. Muromyslit ovat herkkua, mutta sokeripitoisuutensa vuoksi en kuitenkaan suosittelisi niitä arkiaamiaiselle. Samoin paahdetuissa mysleissä on runsaasti rasvaa.

Kangasalalla sijaitseva Rekolan biodynaaminen tila tuottaa puhtaiden puutarhatuotteiden lisäksi leipiä sekä mysliä, jota on päätynyt myös omaan ruokakaappiini. Rekolan myslin koostumus on varsin terveellinen: biodynaamista vehnähiutaletta, ruishiutaletta, ohrahiutaletta, kaurahiutaletta, vehnälesettä, luomurusinaa ja luomuhasselpähkinää. Olen syönyt sitä aamuisin hedelmien ja soijajugurtin kanssa, mutta toisinaan kypsentämättömät hiutaleet kyllästyttävät.

Rekolan biodynaaminen mysli

 

Rekolan mysli biodynaamisesta viljasta

 

Siksi olinkin niin ylpeä neronleimauksestani, kun päätin hauduttaa myslistä pehmeän puuron! Silmäillessäni myslipussia tarkemmin huomasin, että myös pakkauksessa ehdotetaan puuroksi keittämistä vaihtelun vuoksi. Mielestäni puuro jos mikä on todellista talven lohturuokaa. Lämmittävää, lempeää keholle, helposti nautittavaa, ja jollain tavalla myös lapsuudesta muistuttavaa 🙂

Jos et ole turvonneiden rusinoiden ystävä, ei tämä välttämättä ole sinua varten. Itse tykkään mehevyydestä jota ne tuovat puuroon. Myös hautuneet pähkinät ovat taivaallisia ja tuovat ihanaa koostumusta ja suutuntumaa.

Puuroa varten tarvitset:

1 osa Rekolan biodynaamista luomumysliä

1,5 osaa vettä

1,5 osaa maitoa

kristallisuolaa maun mukaan

Rekolan luomumysli 3 500pix

Ja valmistus on helppoakin helpompaa!

1. Kiehauta vesi ja maito

2. Lisää mysli kiehuvaan nesteeseen jatkuvasti sekoittaen

3. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suola lopuksi.

Huom! Puuro kiehuu helposti ulos kattilasta jos lämpötila on liian kova.

4. Jos millään maltat, anna hautua kannen alla vielä 5-10 minuuttia. Haudutettaessa maku paranee!

5. Nauti aamuhämärässä kynttilän valossa sellaisenaan tai vaikka marjojen kera.

Rekolan luomumysli puuro 2 500pix

Rekolan luomumysli puuro 1 500pix

Ylipäänsä kannustan tuunailemaan ja kokeilemaan uusia juttuja puuron seassa. Kuten jo mainitsin, puuro on tähän vuodenaikaan ihan ykköskamaa, ja varioimalla sitä eri ainesosien avulla puuroon ei kyllästy. Kokeile siis rohkeasti esimerkiksi erilaisia pähkinöitä tai vaikka liotettuja siemeniä, ne tuovat herkullista rakennetta puuroon. Myös marjajauheet ja jopa mausteet, kuten kardemumma, inkivääri tai kaneli, tuovat jännittäviä uusia sävyjä perinteiseen puuroon. Millainen on sinun suosikkipuurosi? Jaa vinkkisi!

Pin on PinterestShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Kirjoittajasta Näytä kaikki tekstit

admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *